Δράσεις Στελεχών της ΠΟΕΕΠ

Δράσεις των στελεχών της ΠΟΕΕΠ

Έντονη δραστηριότητα ανέπτυξε το συνδικαλιστικό κίνημα στα Εμφιαλωμένα Ποτά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους πριν την έναρξη της θερινής περιόδου. Πέρα από τις καθιερωμένες γενικές συνελεύσεις των σωματείων, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τα σωματεία του κλάδου, υπό την καθοδήγηση της Αυτόνομης Δημοκρατικής Ένωσης Συνδικαλιστών (ΑΔΕΣ) κινήθηκαν στο πλαίσιο της αγωνιστικής παράδοσης του αυτόνομου, ταξικού εργατικού συνδικαλισμού, ο οποίος έχει επιδείξει στο παρελθόν λαμπρούς και νικηφόρους αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων.

Τα σωματεία μέλη της ΠΟΕΕΠ και οι εργαζόμενοι του κλάδου συμμετείχαν μαζικά σε όλες τις εργατικές συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις (απεργίες, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες κ.α.) που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ και τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Η ΠΟΕΕΠ διοργάνωσε σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ στις αρχές Απριλίου στην Θεσσαλονίκη μια σημαντική διεθνή συνάντηση-συνδιάσκεψη συνδικάτων της Βαλκανικής. Το forum θα επαναληφθεί το χρόνου στην Κωνσταντινούπολη.

 

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της φετινής Πρωτομαγιάς. Χαιρετισμούς απεύθυναν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Πάτρας στελέχη της Ομοσπονδίας.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε φέτος το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ, στο οποίο συμμετείχαν συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα.

Η Ομοσπονδία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, τις επιπτώσεις στην κρίση, αλλά και εκείνες που έχει αυτή στις επιχειρήσεις του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν κινητοποιήσεις στις επιχειρήσεις “Ευ. Μαλαματίνας” και στην επιχείρηση “Ολυμπιακή Ζυθοποιία” (Μύθος-ΦΙΞ).

Ο κλάδος βρίσκεται συνεχώς και στους ρυθμούς του “μποΪκοτάζ” δημιουργώντας σε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις, τις διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με την παρότρυνση προς τους καταναλωτές: “Ούτε γουλιά CocaCola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο”

 

 


Στατιστικά Επισκεψιμότητας

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 883
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1758503

Τυχαία Φωτογραφία

Ημερολόγιο Γεγονότων

<<  Απρ 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Σχόλια στο Βιβλίο Επισκεπτών

No valid database connection Incorrect DATETIME value: '_CURRENT_SERVER_TIME' SQL=SELECT id, title, hits, content FROM jos_jx_jambook WHERE state = 1 AND access <= '0' AND ( publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR publish_up <= '_CURRENT_SERVER_TIME' ) AND ( publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR publish_down >= '_CURRENT_SERVER_TIME' ) ORDER BY created ASC LIMIT 0, 6
Δεν υπάρχουν σχόλια